over ons

Al meer dan 25 jaar wordt Bouwbureau Jos Meeuws gedreven door Jos Meeuws en Antonet van der Veen, een bureau dat uw tekenwerk kan verzorgen van pril ontwerp tot en met de bouwaanvraag van woningen en utiliteitsgebouwen.

Doordat Jos Meeuws en Antonet van der Veen dit werk vanuit hun kantoor aan huis doen, zijn de lijnen heel erg kort.

 

Werkzaamheden

Ontwerpfase
Een ontwerp komt bij Bouwbureau Jos Meeuws tot stand door een goed gesprek waarin de wensen van opdrachtgever centraal staan. Een nieuw gebouw of verbouw van uw woning moet zitten als een maatpak en voelen als je lievelingstrui. Elk project is voor ons maatwerk.

Materiaalkeuze en bouwtekeningen
Wanneer het ontwerp is beoordeeld door u en de gemeente dan kan het uitzoeken van de materialen en kleuren plaatsvinden. Doordat wij allerlei monsters in huis hebben kunnen wij samen met u een pallet maken van materialen en kleuren.
Installatietechnisch nemen wij een en ander met u door zodat de meeste voorzieningen in uw huis getroffen kunnen worden, zoals leidingschachten en de plek en van verwarmingsunit, warmwatervoorraadvat, ventilatie en plaatsing zonnepanelen. De uiteindelijke keuze hierin maakt u samen met uw installateur.
Vervolgens wordt het ontwerp uitgewerkt tot bouwaanvraag tekening en zullen wij deze tekeningen toetsen aan het bouwbesluit zodat er voldoende daglicht, ventilatie en dergelijke in uw woning aanwezig is en wordt er gekeken naar de energiezuinigheid van de woning en ook hoe belastend de materialen van uw woning zijn voor het milieu.

Technische omschrijving
Om tot een eerlijk prijsvergelijk te komen kunnen wij samen met u een technische omschrijving maken van de werkzaamheden voor een aannemer. De aannemer kan dan aan de hand van de bouwaanvraagtekeningen en de omschreven werkzaamheden en materialen een kostprijs berekenen. Omdat alle aannemers met dezelfde gegevens werken krijgt u hierdoor een eerlijk prijsvergelijk.

Bouwkostenraming
Ook kunnen wij indien nodig een bouwkostenraming maken. Dit kan makkelijk zijn bij het maken van beslissingen over de te maken uitgaven.

Utiliteitsbouw
Utiliteitsbouw vraagt in beginsel om een iets andere aanpak.
In een bedrijfspand zal gewerkt worden, hierbij is de routing van essentieel belang. Na een eerste gesprek zal een ontwerp gemaakt worden en vervolgens zal zorgvuldig worden gekeken:
– waar komen machines, opslag materiaal en materieel;
– hoe is de aan- en afvoer van producten en/of halffabricaten;
–¬†verloopt het productieproces in de goede volgorde;
–¬†kan het personeel veilig vluchten in het geval van calamiteiten en hebben we voldoende vluchtdeuren.

Een bedrijf zal altijd een milieutekening moeten overleggen bij de gemeente waar het gaat om stoffen binnen het bedrijf welke schadelijk zouden kunnen zijn voor het milieu en hoe deze veilig worden opgeborgen.

In een kinderdagverblijf of zorgboerderij hebben we te maken met hogere brandwerendheidseisen van materialen. Mensen zijn vreemde(n) in een gebouw en zullen bij brand veilig moeten kunnen vluchten en daarvoor zal er naast een bouwaanvraag ook een aanvraag brandveilig gebruik van een gebouw moeten komen.
Vele soorten bedrijven hebben wij inmiddels bij ons aan tafel gehad en elk bedrijf is uniek in zijn werkzaamheden, waardoor we ons zo veel mogelijk in hun procesvoering verdiepen en hun ondersteunen in de aan te vragen bouw- en milieuvergunningen.